Jedyna w rejonie oryginalna, egzotyczna kuchnia indyjska.
KRUCHE INDYJSKIE PIEROŻKI NADZIEWANE ZIEMNIAKAMI I GROSZKIEM
KRUCHE INDYJSKIE PIEROŻKI NADZIEWANE KURCZAKIEM
KRUCHE INDYJSKIE PIEROŻKI NADZIEWANE BARANINĄ
PANIEROWANE KRĄŻKI CEBULI SMAŻONE NA GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PANIEROWANY SER Z INDYJSKIMI PRZYPRAWAMI
KAWAŁKI KURCZAKA PANIEROWANE W MĄCE Z SOCZEWICY, SMAŻONE NA GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
KREWETKI PANIEROWANE W MĄCE Z SOCZEWICY, SMAŻONE NA GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
SMAŻONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA W PANIERCE
ŚWIEŻO GOTOWANA ZUPA Z SOCZEWICY Z MIESZANKĄ WARZYW
INDYJSKA ZUPA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW
ZUPA Z KURCZAKA GOTOWANA PO INDYJSKU
ZUPA Z BARANINY GOTOWANA PO INDYJSKU
ZUPA Z KREWETKAMI GOTOWANA PO INDYJSKU
PIKANTNY WYWAR Z TRAWY CYTRYNOWEJ, KOLENDRY, GALANGI, POMIDORÓW Z WARZYWAMI/KURCZAKIEM/KREWETKAMI PODAWANY Z MAKARONEM SOJOWYM
ZUPA NA MLEKU KOKOSOWYM Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ Z DODATKIEM KOLENDRY, GALANGI PODAWANA Z KURCZAKIEM/KREWETKAMI
ZUPA KUKURYDZIANA ZE ŚMIETANĄ PODAWANA Z KURCZAKIEM/KREWETKAMI
DWIE DUŻE SEROWE KULECZKI GOTOWANE W SOSIE Z ORZECHÓW NERKOWCA
SER INDYJSKI W SOSIE POMIDOROWO-CEBULOWYM
KAWAŁKI SERA INDYJSKIEGO W SOSIE Z MIELONYCH ORZECHÓW NERKOWCA Z DODATKIEM WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
KAWAŁKI INDYJSKIEGO SERA W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASEŁKA
SER INDYJSKI W SOSIE SZPINAKOWYM
SER INDYJSKI Z ZIELONYM GROSZKIEM DUSZONY Z INDYJSKIMI PRZYPRAWAMI W SOSIE CEBULOWYM
SER INDYJSKI W SOSIE Z WARZYWAMI
KAWAŁKI SERA W PIKANTNYM SOSIE POMIDOROWO- PAPRYKOWYM, MUSZTARDA
ŻÓŁTA ORAZ CZERWONA SOCZEWICA PRZYRZĄDZONA Z INDYJSKIMI PRZYPRAWAMI
CZARNA FASOLA GOTOWANA W POMIDORACH Z DODATKIEM MASEŁKA
CIECIORKA Z ZIEMNIAKAMI W POMIDOROWYM SOSIE DOPRAWIONA INDYJSKIMI PRZYPRAWAMI
ZIEMNIAKI GOTOWANE W PIECU Z DODATKIEM INDYJSKICH PRZYPRAW
ZIEMNIAKI I KALAFIOR GOTOWANE W SOSIE POMIDOROWYM (CEBULOWY)
DO WSZYSTKICH DAŃ RYŻ LUB PLACEK ROTI DO WYBORU INNY PLACEK ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ
KURCZAK PO KRÓLEWSKU W ŁAGODNYM SOSIE Z ORZECHAMI NERKOWCA I MIGDAŁAMI
KAWAŁKI KURCZAKA W POMIDOROWO-CEBULOWYM SOSIE
KAWAŁKI KURCZAKA W POMIDOROWYM SOSIE Z DODATKIEM MASŁA
KAWAŁKI KURCZAKA W SOSIE CURRY
KAWAŁKI KURCZAKA W ŁAGODNYM SOSIE KREMOWO-ORZECHOWYM
KAWAŁKI KURCZAKA W SZPINAKOWYM SOSIE CURRY
KAWAŁKI KURCZAKA W ŻÓŁTYM SOSIE MASALA
KAWAŁKI KURCZAKA W WARZYWNEJ MIESZANCE SOSU CURRY
KAWAŁKI KURCZAKA W OSTRYM SOSIE CURRY ZE ŚWIEŻYM ZIELONYM CHILLI
KAWAŁKI KURCZAKA GOTOWANE W BARDZO OSTRYM SOSIE CURRY
KAWAŁKI KURCZAKA W SOSIE MANGO
KAWAŁKI KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO- CEBULOWYM Z PASTĄ IMBIROWĄ
KAWAŁKI KURCZAKA W PIKANTNYM SOSIE CURRY Z MIESZANKĄ WARZYWNĄ
KAWAŁKI KURCZAKA W PIKANTNYM SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM
DO WSZYSTKICH DAŃ RYŻ LUB PLACEK ROTI DO WYBORU INNY PLACEK ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ
KAWAŁKI BARANINY GOTOWANE Z PAPRYKĄ, CEBULĄ, POMIDORAMI W SOSIE POMIDOROWO-CEBULOWYM
KAWAŁKI BARANINY W SOSIE CURRY
KAWAŁKI BARANINY W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM CEBULI
KAWAŁKI BARANINY W SOSIE SZPINAKOWYM
KAWAŁKI BARANINY GOTOWANE Z PAPRYKĄ I POMIDORAMI
KAWAŁKI BARANINY GOTOWANE W SOSIE POMIDOROWO-CEBULOWYM Z PASTĄ IMBIROWĄ
KAWAŁKI BARANINY Z SOCZEWICĄ I CEBULĄ W PIKANTNYM SOSIE POMIDOROWYM
KAWAŁKI RYBY (TILAPIA) W SOSIE CURRY
FILET RYBNY GOTOWANY W SOSIE POMIDOROWO-CEBULOWYM
KREWETKI W SOSIE CURRY
KREWETKI W SOSIE Z ZIARNA MUSZTARDOWEGO Z DODATKIEM POMIDORÓW
KREWETKI W BARDZO OSTRYM CZERWONYM SOSIE CURRY
KREWETKI W SOSIE MASALA
KREWETKI W SOSIE POMIDOROWO-CEBULOWYM Z PASTĄ IMBIROWĄ
KREWETKI W OSTRYM SOSIE CURRY
DO WSZYSTKICH DAŃ RYŻ LUB PLACEK ROTI DO WYBORU INNY PLACEK ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ
UDKA I PIERSI KURCZAKA W JOGURCIE I PRZYPRAWACH INDYJSKICH GRILLOWANE W PIECU TANDOORI
MARYNOWANE KAWAŁKI KURCZAKA GRILLOWANE W PIECU TANDOORI
KAWAŁKI KURCZAKA PRZYPRAWIONE CZOSNKIEM GRILLOWANE W PIECU TANTOORI
KAWAŁKI SERA INDYJSKIEGO W JOGURCIE I PRZYPRAWACH GRILLOWANE W PIECU TANDOORI
KAWAŁKI KURCZAKA MARYNOWANE W SERZE I ŚMIETANIE GRILLOWANE W PIECU TANDOORI
KAWAŁKI KURCZAKA MARYNOWANE W ŚWIEŻYCH ZIOŁACH GRILLOWANE W PIECU TANDOORI
MARYNOWANE KREWETKI GRILLOWANE W PIECU TANDOORI
2X GRILLOWANE KAWAŁKI KURCZAKA I KREWETKI W PIECU TANDOORI
DO WSZYSTKICH DAŃ RYŻ LUB PLACEK ROTI DO WYBORU INNY PLACEK ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ
DANIE SERWOWANE NA GORĄCYM PÓŁMISKU W SOSIE OSTRYGOWYM, POMIDOROWYM Z DODATKIEM CZOSNKU, IMBIRU I ŚWIEŻEJ PAPRYKI
DANIE SERWOWANE NA GORĄCYM PÓŁMISKU W SOSIE OSTRYGOWYM, POMIDOROWYM Z DODATKIEM CZOSNKU, IMBIRU I ŚWIEŻEJ PAPRYKI
DANIE SERWOWANE NA GORĄCYM PÓŁMISKU W SOSIE OSTRYGOWYM, POMIDOROWYM Z DODATKIEM CZOSNKU, IMBIRU I ŚWIEŻEJ PAPRYKI
DANIE SERWOWANE NA GORĄCYM PÓŁMISKU W SOSIE OSTRYGOWYM, POMIDOROWYM Z DODATKIEM CZOSNKU, IMBIRU I ŚWIEŻEJ PAPRYKI
DANIE SERWOWANE NA GORĄCYM PÓŁMISKU W SOSIE OSTRYGOWYM, POMIDOROWYM Z DODATKIEM CZOSNKU, IMBIRU I ŚWIEŻEJ PAPRYKI
DO WSZYSTKICH DAŃ RYŻ LUB PLACEK ROTI DO WYBORU INNY PLACEK ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ
RYŻ GOTOWANY W INDYJSKICH PRZYPRAWACH Z DODATKIEM WARZYW, PODAWANY Z JOGURTEM
RYŻ Z KAWAŁKAMI KURCZAKA W PRZYPRAWACH INDYJSKICH, PODAWANY Z JOGURTEM
RYŻ Z KAWAŁKAMI BARANINY W PRZYPRAWACH INDYJSKICH, PODAWANY Z JOGURTEM
RYŻ Z KREWETKAMI W PRZYPRAWACH INDYJSKICH, PODAWANY Z JOGURTEM
PLACEK ROTI Z MĄKI RAZOWEJ
PLACEK Z MĄKI RAZOWEJ Z LIŚĆMI KOZIERADKI
INDYJSKI PLACEK Z MĄKI PSZENNEJ
PLACEK Z MĄKI PSZENNEJ Z DODATKIEM MASŁA
PLACEK Z MĄKI PSZENNEJ Z DODATKIEM CZOSNKU
PLACEK INDYJSKI Z KOZIERADKĄ Z MĄKI PSZENNEJ
PLACEK Z MĄKI PSZENNEJ Z SEREM INDYJSKIM, RODZYNKAMI, ORZECHAMI NERKOWCA I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI
PLACEK Z MĄKI PSZENNEJ Z SEREM INDYJSKIM I BAKALIAMI
PLACEK Z MĄKI PSZENNEJ NADZIEWANY MIELONĄ BARANINĄ
PLACEK Z MĄKI PSZENNEJ NADZIEWANY MIELONYM KURCZAKIEM
PLACEK WIELOWARSTWOWY Z MĄKI RAZOWEJ Z MASEŁKIEM
PLACEK Z MĄKI RAZOWEJ WIELOWARSTWOWY Z DODATKIEM MIĘTY
PLACEK Z MĄKI RAZOWEJ NADZIEWANY ZIEMNIAKAMI Z PRZYPRAWAMI INDYJSKIMI
PLACEK Z MĄKI PSZENNEJ NADZIEWANY SEREM INDYJSKIM Z DODATKIEM PRZYPRAW
FRYTKI Z INDYJSKIMI PRZYPRAWAMI
OGÓRKI, POMIDOR, CEBULA PODAWANE Z JOGURTEM
SURÓWKA ZE ŚWIEŻYCH WARZYW
SAŁATKA Z KUKURYDZĄ
GRILLOWANE KAWAŁKI KURCZAKA ZE ŚWIEŻYMI WARZYWAMI
SMAŻONE KULKI MLECZNE W SŁODKIEJ POLEWIE Z SYROPU KARDAMONOWEGO
INDYJSKI NAPÓJ JOGURTOWY O SMAKU MANGO
SŁODKI INDYJSKI NAPÓJ JOGURTOWY
SŁONY INDYJSKI NAPÓJ JOGURTOWY
GAZOWANA/NIEGAZOWANA
Swój charakterystyczny smak i aromat dania kuchni indyjskiej zawdzięczają sporej ilości dodawanych przypraw. W Indiach przyprawy nie tylko są dodatkiem smakowym, ale mają również działanie lecznicze. Przyprawy są powszechnie dodawane nie tylko do dań obiadowych, ale również napojów i deserów. Najczęściej stosowane przyprawy w kuchni indyjskiej to wszechobecna kurkuma oraz kmin, cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatołowa, chilli, kozieradka, goździki i kolendra. Umiejętność łączenia przypraw, tak by ze sobą współgrały, zdobywa jest przez lata.
W kuchni indyjskiej wykorzystywane są również mieszanki przypraw. Najpopularniejszą z nich jest garam masala. Dzięki mieszankom osiągnięcie jednocześnie intensywnego aromatu oraz balansu poszczególnych smaków jest znacznie łatwiejsze. Szczególnie jeśli pierwszy raz przygotowujesz danie kuchni indyjskiej. Kolejnym ułatwieniem są pasty curry, które również ułatwiają wydobycie z dania wszystkich smaków.
indianmasalakitchen5@gmail.com
+48 515 543 977
ul. Nowa 5, 47-400 Racibórz